6 Nisan Hareketi'nin Kurucusu Mahir'e Şartlı Tahliye

Mısır'da, '25 Ocak 2011' devrimi sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucusu Ahmed Mahir, 3 yıllık tutukluluk süresinin ardından şartlı tahliye edildi.

AA muhabirine konuşan Mahir’in avukatı Seyyid el-Benna, Kahire’nin Tora Hapishanesi’nde tutulan müvekkilinin bugün sabah saatlerinde Tecammu Hamis Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Benna, Mahir’in 3 yıl boyunca her gün Yeni Kahire Karakolu’na gidip imza atması gerektiğini, önümüzdeki süreçte şartlı tahliye uygulamasının hafifletilebileceğini aktardı.

6 Nisan Hareketi Facebook hesabından yapılan açıklamada, Mahir’in tahliyesinin memnuniyetle karşılandığı duyuruldu. Açıklamada, 'Sonunda Ahmed Mahir evine döndü. Bütün tutuklular için özgürlük temenni ediyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Mısır mahkemesi, Aralık 2013'te 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'i 3'er yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.

Kurucuları ve üyelerinin çoğu liberal gençlerden oluşan 6 Nisan Hareketi, Mübarek rejimine karşı 2008 yılında bir devrim ve değişim hareketi olarak kurulmuştu.

Kaynak: AA