Manisa'da Kısa Kısa

Demirci ilçesinde Ziya Gökalp Nurettin Kelem Ortaokulunda yapımı tamamlanan Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş) hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında 86 bin liraya mal olan ve tamamlanan Z-Kütüphane, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Yazar Muzaffer İzgü, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kaymakam Akyol, 'Demirci'de öğrencilerimizin bilgiye daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekleri Z-Kütüphane okulumuza ve ilçemize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz bol bol kitap okusunlar. Demirci'miz eğitimde kendisini kanıtlamış bir ilçemizdir.' dedi.

Konuşmaların ardından Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Yazar Muzaffer İzgü tarafından kütüphane hizmete açıldı.

Tören sonrasında Yazar Muzaffer İzgü, öğrencilere kitap okumanın önemi hakkında bilgiler verdi.

- Turgutlu Kaymakamı Turan yeni kimlik kartı başvurusu yaptı

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, eşi Nihal ve oğlu Mehmet Akif Turan ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek tüm Türkiye'de verilmeye başlanan yeni kimlik kartları için başvuruda bulundu.

Kimlik yenilenmesi için geldiği ilçe Nüfus Müdürlüğünde sıra alarak bekleyen ve bu sırada çalışmaları inceleyen Kaymakam Turan, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Turan, 'Nüfus Müdürlüğü personelimizin özverili çalışmaları sayesinde kısa bir sürede iş ve işlemlerimizi yaptık. Devlet dairelerimizde vatandaşlarımıza güler yüz gösteriliyor. İş ve İşlemlerde de teknik bir sıkıntı olmaması kaydıyla da çok kısa sürede işlemler tamamlanıyor. Yanımda gelirken biyometrik fotoğrafımı, nüfus cüzdanımı ve kan grubu ile ilgili evrakımı ve diğer evrakları getirdim. Arkadaşlarımızla beraber hiçbir aksaklık olmadan iş ve işlemleri tamamladık.' dedi.

- Göreve yeni başlayan Kaymakam Akyol'a ziyaret

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Kaymakamlığına atanan Kaymakam Mutlu Akyol'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Selçuk, Kaymakam Akyol'a görevinde başarılar dileyerek 'Demirci güzel bir yer, ilçemizin kalkınıp büyümesi için el birliği ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.' dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kaymakam Akyol ise 'Demirci güzel bir ilçe. Bakanlığımızın bize verdiği süre içinde yerel yönetimlerle, hükümetimizle, valimizle, siyasi parti teşkilatları ile muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla hep beraber Demirci'mizin daha iyi bir düzeye ulaşması için gayret edeceğiz.' diye konuştu.

Ziyarette Selçuk, Kaymakam Akyol'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

- MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu akredite oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Turgutlu Meslek Yüksekokulu, Ege Bölgesinde gerek kamu gerekse özel sektör kuruluşları arasında standartların 2015 revizyonları için TÜRKAK onaylı ilk akredite olan kurum olma başarısını gösterdi.

MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız, alınan kalite belgelerini MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'ye takdim etti.

Akreditasyonun aslında sonu olmayan kalite yolculuğunun bir başlangıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yalınız, 'Bugünden itibaren bu sisteme tüm çalışanlarımızla birlikte sahip çıkacağız. Bugünden daha geriye gitmemiz mümkün değil, aksine sistemin de zorunlu kıldığı sürekli iyileştirmeyi en iyi şekilde uygulamaya çaba harcayacağız. Her yıl tekrarlanacak bu denetimler, bize önemli katkılar sağlayacak.' dedi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi ise üniversite yönetimi olarak kalite çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu yöndeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirterek, Turgutlu Meslek Yüksekokulu yönetimini bu üstün başarıları nedeniyle tebrik ettiğini söyledi.

- Emekli olan müdür onuruna yemek verildi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 43 yıllık kamu görevinin ardından emekli olan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar onuruna öğle yemeği verdi.

Programa Vali Güvençer'in yanı sıra Vali Yardımcıları Mesut Eser, Ünal Çakıcı, Mehmet Yüce, Hüseyin Karameşe, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, eski Manisa Vali Yardımcısı olan Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, valilik birim müdürleri ve personeli katıldı.

Memuriyet hayatı boyunca 23 vali ve 77 vali yardımcısıyla çalışan Akar onuruna Taş Fabrika'da düzenlenen yemekte duygusal anlar yaşandı.

Yemekte konuşma yapan bürokratlar, Erşen Akar'ın disiplinli, düzenli çalışması, 43 yıllık bilgi birikimiyle Valilik çalışmalara büyük katkı sunmasının yanı sıra yazdığı yazılar ve şiirler ile de edebi hayata katkılarda bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA