Doğu Teslim Açıklaması Kar Batıya Da Geliyor !

Kar yağışı ve soğuk hava dolayısıyla Doğu Anadolu’nun tamamında hayat neredeyse dururken, yurdun batı kesimleri için de kar uyarısı yapıldı.

Doğu Teslim Açıklaması Kar Batıya Da Geliyor !


ARDAHAN

Türkiye’nin en soğuk noktalarından Ardahan’ın Göle ilçesinde termometreler hava sıcaklığını eksi 35 derece olarak ölçtü. Öyle ki dışarıya çıkan vatandaşların kirpikleri bile buz tuttu.

Kar yağışını ve soğuk havanın etkili olduğu kentte en büyük sıkıntıyı sürücüler yaşıyor. Çok sayıda buz tuttu, çalışmadı. Vatandaşlar başka araçların aküsünden takviye yaptı. Bazı sürücüler ise çareyi kaynar suda buldu.

MUŞ

Muş’ta soğuk havalardan oldukça etkilenen illerimiz arasında. Öyle ki Hasköy ilçesinde içme suyu şebekeleri dondu.

Evlerine su götürmek isteyen köylüler ise çeşme başlarına akın etti. Çoluk çocuk, kadın erkek demeden ellerine aldıkları bidonlarla yürümekte bile zorluk çekilen yollarda su taşıyorlar.

BALIKESİR

Balıkesir’de ise yoğun sis etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan sis özellikle sürücüleri olumsuz yönde etkiledi. Sis lambalarıyla temkinli ilerleyen sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Otoyollarda görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü.

BATIYA DA KAR YAĞIŞI GELİYOR

Türkiye genelinde kar yağışı haberleri gelmeye devam ederken, bu hafta sıcaklığın yurt genlinde 10 derece düşmesi bekleniyor. Yapılan değerlendirmeye göre haftasonu etkili olması beklenen soğuk hava dalgası yurdun Batısını etkisi altına alacak. Ve İstanbul’a da senenin ilk karı yağacak. Kentte en yüksek hava sıcaklığının ise 2 derece olması bekleniyor.

Kaynak: İHA