Uludağ Üniversitesi'nden Büyük Başarı

Uludağ Üniversitesi, hazırladığı dört projeyle Avrupa Birliği’nden 270 bin Euro’luk destek aldı.

Uludağ Üniversitesi'nden Büyük Başarı
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı; Türkiye Ulusal Ajansı ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı Proje Atölyesi’nin hazırladığı dört projeyi kabul ederek, 270 bin 701 Euro destek verme kararı aldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Proje Atölyesi’ni ziyaret ederek, öğrencileri tebrik etti. Rektör Ulcay, UÜ Proje Atölyesi’nin her dönem olduğu gibi bu dönem de hazırladığı projelere destek almasının sevindirici olduğunu belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Proje Atölyesi Koordinatörü Mustafa Aslan, yürütücülüğünü Uludağ Üniversitesi’nin yapacağı dört proje ile toplam 215 öğrencinin çeşitli yurtdışı fırsatlarından yararlanacağını söyledi.

Projelerden ikisi çeşitli Avrupa ülkeleri ve komşu ülkelerle uygulanacak. Masrafları proje tarafından karşılanan öğrenciler, gittikleri ülkelerde gönüllü hizmetlerde bulunacak. Yabancı öğrenciler de aynı şekilde Türkiye’de gönüllü hizmet verecek.

Farklı ülkelerden 20 katılımcıyı içeren ve Bursa’da gerçekleşecek olan bir başka projede ise gençler, girişimcilik ve yaratıcılık becerilerini geliştiren bir eğitim kursuna katılacak.

Destek kazanan dördüncü projenin maksadı ise, çevrim içi ortamlardaki siber saldırılarla ilgili gençleri bilgilendirip zarardan korumak.
Kaynak: İHA