Mesleki Eğitimde İşbirliği

Konya Valiliği ve Büyükyehir Belediyesi arasında mesleki eğitim faaliyeti konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teknik ve öğretim imkanlarıyla mesleki eğitim programları düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından imza altına alındı.

Canbolat, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, güzel bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldiklerini belirterek, imzalanan protokolle hayat boyu öğrenme ve meslek edindirme kursları alanında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teknik ve öğretim imkanlarıyla büyükşehir belediyesinin KOMEK binalarının, kaynak tasarrufu anlayışı içinde kullanılacağını söyledi.

Akyürek ise KOMEK'ten bugüne kadar 400 binden fazla insanın yararlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla Valiliğimizin, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün imkanları birleştirilerek halkımıza daha yaygın, daha verimli ve güzel hizmet sunmuş olacağız. Mesleki eğitim merkezlerinde insanlar meslek sahibi oluyor. Sertifikalarla kendi işini geliştiren, iş yerinde statüsü değişen ya da iş bulma konusunda avantaj elde eden çok sayıda hemşehrimiz oldu. İnşallah yeni süreçte de halkımıza hizmetlerimiz devam edecek.'

Kaynak: AA