Liseliler 'Milli İrade Zaferi'ni Yazacak

TDED, 'Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi' konulu deneme, hikaye ve şiir yarışması düzenledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin (TDED), 'Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi' konulu deneme, hikaye ve şiir yarışması düzenledi.

TDED'den yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle liseler arasında gerçekleştirilecek yarışmanın, darbelere dikkati çekmeyi, 15 Temmuz'un yaşattığı travmanın genç nesiller üzerindeki etkisini anlamayı, gençleri millet iradesine, devlete, demokrasi ve özgür hayata yönelik girişimlerin meşru olmadığı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı belirtildi.

Tüm ortaöğretim kurumlarına yarışmaya ilişkin şartname gönderildiği aktarılan açıklamada, ilgilenenlerin 'www.tded.org.tr/liselilerdestaniyaziyor' internet adresinden de şartnameye ulaşılabileceği ifade edildi.

Yarışmanın ödül töreninin temmuzda Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacağı belirtilen açıklamada, birinci olanların 15 bin liralık para ödülünün yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı bir yurt dışı gezisine katılmaya hak kazanacağı vurgulandı.

Yarışmanın ikincisine 10 bin, üçüncüsüne ise 5 bin lira verileceği aktarılan açıklamada, 'Ayrıca, dereceye giren öğrencilere Dil ve Edebiyat dergisinde yazı yazmak kaydıyla üniversite eğitimi boyunca burs sağlanacak. Okullarda öğrenciler 'darbeler tarihi' konusunda bilgilendirilecek. Yazılar 28 Şubat-12 Mart tarihleri arasında toplanacak.' bilgilerine yer verildi.

Kaynak: AA