Kepez'de 20 Bin Gecekondu Yıkıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez ilçesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde 20 binden fazla gecekondunun yıkıldığını belirtti.

Tütüncü, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantısına katılarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kepez’in Adrese Dayalı Bilgi Sistemi'ne göre 520 bin nüfusunun bulunduğuna dikkati çeken Hakan Tütüncü, ‘'Ancak Kepez ilçesinde 550-600 bin arasında vatandaş yaşıyor. Merkez nüfusu 1,5 milyon olan Antalya'nın 3’te biri Kepez’de yaşıyor. Nüfus açısından Antalya'nın en büyük ilçesiyiz. Ayrıca Kepez’de 110 bin öğrenci öğrenim görüyor. Genç bir nüfusa da sahibiz.' dedi.

Kepez’de kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, bunun için birçok sorunu çözdüklerini, ancak kent için sadece kentsel dönüşümün yetmediğini bunun yanında sosyo-kültürel dönüşüm ve sosyo-ekonomik dönüşümünün de gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Dönüşümlerin halkın katkıları ile yapılması gerektiğinin altını çizen Tütüncü, 'Bütün yaptıklarımızı halkın katılımı ile yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için önce halkla görüştük. Onların olurunu aldık. Daha sonra referandum yaptık. Referandumda yüzde 75 ile yüzde 90 arasında 'evet' oyu çıktı. Kepez'de 20 binden fazla gecekondu yıkıldı. Gecekondu yıkımlarında hiçbir sorunla karşılaşmadık. Gazetelerde sancılı haberler yer almadı. Bunun nedeni bunu halkla konuşarak, vatandaşın rızasını alarak yapmamızdır.' diye konuştu.

KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ise Kepez'de birçok başarılı işe imza atan Tütüncü'nün amatör spora da büyük değer verdiğini belirterek Tütüncü'ye günün anısına bir plaket verdi.

Kaynak: AA