Kamu Hastaneleri Yerli Üretimi Tercih Etti

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz: 'Antalya KHB olarak 2015 yılından bugüne kadar hastanelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli tıbbi cihaz ve hastane mefruşatı kullanarak ülkemiz ekonomisine milyonlarca liralık destek sağladık'.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 2015 yılından bugüne kadar birliğe bağlı mevcut hastanelerde, yeni açılanlarda ve yeni açılacak olan hastanelerde tıbbi cihaz ve hastane mefruşatında yüzde 90' a yakın yerli üretim malzemelerini tercih etti.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tıbbi cihaz ve hastane donanımı açısından birçok gelişmiş ülke seviyesinde olduğunu belirtti. Bu teknoloji ve donanıma sahip ülkenin daha da gelişmesi için yerli malına olan talebin ve buna yönelik olarak da yerli üretimin artırılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi:

- 2023 Vizyonu

'Bu doğrultuda ülkemizde 64. Hükümet Planı ve 10. Kalkınma Planı ile yerli üretimin artırılması ve yüksek teknolojiye doğru yönelim, teşvik ve alt yapı çalışmaları konusunda son yıllarda önemli adımlar atılmıştır. Öyle ki Türkiye'nin tıbbi cihaz üretim üssü olmak, Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Programı ile öngörülen 'Sağlıkta 2023 Vizyonu'nun önemli hedeflerinden birisidir. Bu hedef doğrultusunda öncelikle 2018 yılı için Türkiye'nin tıbbi cihaz ihtiyacının yüzde 20’sini, sonrasında 2023 yılına kadar da yüzde 30’unu üretebilme ve bölgesel bir üretim üssü olabilmek bulunmaktadır. Öncelikli olarak bizim yerli üretim yapan firmaları tercih etmemiz gerekmektedir.'

- Yerli tıbbi cihazlar kullanıldı

'Yerli tıbbi cihaz sektörünün bugünü ve geleceği bizim ve çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir' diyen Yılmaz, Türkiye'de şu anda kullanılan tıbbi cihazların yaklaşık yüzde 85'inin yurt dışından, yüzde 15’inin de yerel üreticiden temin edildiğini belirtti. Yılmaz, Antalya KHB olarak birliğe bağlı mevcut hastanelerde, yenilerinde ve açılacak olan hastanelerde bu oranı tersine çevirip yüzde 90 a yakın yerli üretim malzemeleri tercih ettiklerini ifade etti.

Yılmaz ayrıca 'Antalya KHB olarak 2015 yılından bugüne kadar hastanelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli tıbbi cihaz ve hastane mefruşatı kullanarak ülkemiz ekonomisine milyonlarca liralık destek sağladık. Türkiye tıbbi cihaz pazarının yaklaşık 3 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, ülkemiz insanının iş ve aşına katkıda bulunan dünya standartlarında üretim yapan bu firmalara teşekkür etmek isteriz.' ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA