İstanbul'da Gasp Şüphelilerine Gözaltı

Merter'de, bir firmanın kuryesinden 1 milyon dolar gasbedilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

Merter'de, bir firmanın kuryesinden 1 milyon dolar gasbedilmesi olayına karıştıkları öne sürülen 13 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 24 Ekim 2016'da Erbil kentinde faaliyet gösteren firma için çalışan kuryenin içinde bulunduğu otomobil, Merter'deki trafik ışıklarında durduruldu.

Kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler, sürücüye silah doğrultarak araçtaki kuryeyi kendi otomobillerine bindirdi. Diğer 2 şüpheli de kuryenin otomobilini alarak olay yerinden uzaklaştı. Kuryenin çantasındaki 1 milyon doları ve 3 cep telefonunu alan şüpheliler, kurye ile sürücüyü Güngören'de bırakarak kaçtı.

Kuryenin ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kimliği tespit edilen şüphelilerin yakalanması için Esenyurt ve Zeytinburnu başta olmak üzere 6 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda, üzerinde siren ve çakar takılı otomobil, 7 ruhsatsız tabanca, 1 çift kayıtsız plaka, 2 polis yeleği, 2 kelepçe, telsiz, çelik yelek, bıçak, cumhuriyet altını, altın kolye, 2 taşlı yüzük, 4 bin dolar ve protez saç bulundu.

Operasyonda, gasp şebekesinin lideri olduğu iddia edilen E.Ö'nün de aralarında bulunduğu ve 1'i cezaevi firarisi 13 şüpheli gözaltına alındı.

Olaya karıştığı tespit edilen bir şüphelinin de başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu tespit edildi.

Bu arada, kuryenin gasbedilmesinden sonra şüpheli İ.Ç'nin tanınmamak için sakal bırakarak protez saç ve gözlük kullandığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA