Harran Üniversitesi Suriyeli Öğretim Elemanı Aldı

Harran Üniversitesi Arapça programı için yabancı uyruklu öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversiteye Arapça eğitim verebilecek 7 Suriyeli öğretim elemanı aldı.

Harran Üniversitesi Suriyeli Öğretim Elemanı Aldı
38 ülkeden 601 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi içerisinde farklı programlarda 401 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Harran Üniversitesinde, 140 öğrencinin kayıtlı olduğu Arapça programında ders vermeleri için 7 Suriye uyruklu öğretim elemanları alındı. Harran Üniversitesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi başında 30 başvuru arasından branşlarına göre sınavlara tabi tutulup yapılan elemeler sonucunda seçilen 7 Öğretim elemanıyla sözleşme imzaladı.

Üniversitenin Rektörlük binasında öğretim elemanlarını kabul eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından gerekli izinler alındıktan sonra sözleşmelerini imzaladığı hocalara yeni görevinde başarılar diledi.

Suriyeli gençleri değerlendirmek istediklerini dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “7 Suriyeli hoca almış bulunmaktayız. Bu sene üniversitemize 400 Suriyeli öğrenci almıştık. Bu öğrencilere birinci yıl başlangıç olarak Arapça eğitimi veriyoruz, ikinci yıl yarı Türkçe yarı Arapça, üçüncü ve dördüncü yıl tamamen Türkçe eğitim verilecek. Biz buradaki Suriyeli başarılı gençleri değerlendirmek istiyoruz, onları üniversitemize dahil etmek istiyoruz. Suriyeli hocalarımızla da burada daha çok çalışmak istiyoruz” dedi.

Suriyeli bilim adamlarından faydalanmamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Taşaltın, “Mesela geçen yıl dünya çapında kaliteli bir kalp cerrahı gelmişti. Burada önüne çıkan bürokratik sebeplerden dolayı Almanya’ya gitti. Biz kaliteli elemanları değerlendirmek istiyoruz. Aynı zamanda öğrencilere de iyi bir eğitim vermek istiyoruz” diye konuştu.

Üniversitenin Uluslararası öğrenci koordinatörlüğünün katkılarıyla seçilen 7 uzman hoca, Fizik bölümünden Dr.Teysir Al-zamil, Dr.Shady Alkhazzam, Matematik bölümünden Dr. Mounzer Kabbani, Dr. Nouri Suleiman, Biyoloji bölümünden Dr. Halid Cemmo, Dr. Abdallah Char ve Kimya bölümünden Dr. Abdulkadir Rhasvani Üniversitenin kadrosuna katıldılar.
Kaynak: İHA