Gümüşhane Rektörü Zeybek'e Ziyaretler

Gümüşhane protokolü, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Jandarma Yarbay Semih Bulut, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse İlçe Belediye Başkanı Şerif Aygün, Torul İlçe Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinden oluşan geniş bir heyet katıldı.

Vali Memiş, ziyarette yaptığı açıklamada, kentin yeni rektörden beklentisinin, üniversitenin şehirle biraz daha kaynaşması olduğunu ifade etti.

Gümüşhane Üniversitesinin Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde başlattığı her ile bir üniversite projesinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan Vali Memiş, 'Gümüşhane Üniversitesinin başarısını çok anlamlı ve değerli buluyorum. Turizm, madencilik ile tarım ve hayvancılık olmak üzere Gümüşhane olarak kalkınmada üç önceliğimiz var. Bu üç alanda da devletin çok büyük yatırımları var. Bu üç alanda ve diğer alanlarda bütün üniversite akademik camiasını yanımızda görmek istiyoruz.' dedi.

Vali Memiş, üniversite rektör atamalarında daha önceki atama yönteminde, bütün Türkiye’de akademik camiayla hiç bağdaştıramayacak negatif olaylar yaşandığını belirterek, 'En son KHK'yla sistem değiştiği için bu şekilde bir atama gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından diğer adaylar arasından siz tercih edildiniz. Sizinle ilgili çok olumlu ifadeler aldık. Bunun da memnuniyetini yaşıyoruz. Bütün il adına size hayırlı uğurlu olsun diyorum.' diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek ise günümüz dünyasında hem ülkelerin hem de ülke içinde şehirlerin yarıştığını, Gümüşhane'nin de bu yarışta Türkiye’de ön sıralarda yer alabilecek bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Gümüşhane’de yaşayan nüfusun 2-3 katının büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşadığını kaydeden Zeybek, 'Bunlar dünyayı gezen insanlarımız. Onların turizmle ilgili konularda tecrübelerini alarak Gümüşhane turizmini dünyaya açmamız lazım. Buranın yerel kaynaklarını harekete geçirirken onların tecrübelerinden yararlanmamız lazım.' dedi.

Zeybek, Gümüşhane adına sözü olan herkesle çalışma gayretinde olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Biliyoruz ki yarın bu makamlarda olmayacağız. Çünkü dün de yoktuk. Çünkü dünyada 7,5 milyar ayrı insan var. Fiziken insanlar birbirine benzeyebilir ama her birimiz ayrı insanlarız. Olaylara karşı tepkilerimiz, onları algılama seviyelerimiz birbirinden çok farklı olabiliyor. Bu nedenle birlikte çalışmaktan mutlu olacağız biz de. Ziyaretiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyiyi, güzeli gerçekleştirme niyetiyle işe başladık, akıbetimiz de inşallah hep birlikte hayır olur.'

Kaynak: AA