Geleceğin Teknolojisi Yapay Zekada

Avrasya Bir Vakfı’nın gelenekselleşen Cumartesi konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Ali Murat Erkorkmaz oldu.

Geleceğin Teknolojisi Yapay Zekada
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Erdal Kerey’in yaptığı konferansa İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay ve İhlas Vakfı yöneticileri de katıldı.

Yapay zeka ile ilgili günümüze kadar yapılmış çeşitli çalışmalar hakkında bilgiler veren Erkorkmaz, yapay zeka gelişimi konusunda da tahminlerde bulundu. Erkorkmaz; yapay zekanın insan zihin yapısını taklit ettiğini ve dış dünyadan aldığı bilgileri değerlendirerek, buradan hareketle yeni bilgilere ve kararlara ulaşılabildiğini anlattı. Bilgisayarların konuşması, insanlarla sohbet etmesi, bluetooth ile mobil cihazlara bağlantı kuran oyuncakların birbirleri ile konuşmaları gibi durumları anlatan Erkorkmaz, özellikle bu tip teknolojilerin eğitim çalışmalarında yer alması gerektiğini vurguladı.

Yapay zeka çalışmalarında gelinen noktada dikkat edilmesi gereken şeylerden en önemlisinin geliştirilen teknolojinin şiddetten uzak olması gerektiğini vurgulayan Erkorkmaz, “Yapay zeka insanların zarar görmeyeceği şekilde programlanmalıdır. İnsansız araçların, sürücüsüz otomobillerin hızla artacağı, daha az hata oluşturan iş süreçlerini yaşayacağımız bir gelecek bizi beklemektedir” dedi.

Konferans sonunda konuyla alakalı kısa bir değerlendirme yapan moderatör Prof. Dr. Erdal Kerey ülkemizde teknoloji çalışmalarında çok kıymetli değerlerin yetiştiğini, bu ve benzeri çalışmaların daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA