Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'den Kocaeli'ne Ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, Şahin'e Kocaeli Bilim Merkezi, Film Platosu, Akademi Lise, Beyaz Kalpler ve Diriliş Kampı projelerini tanıttı.

Kocaeli'deki sosyal, kültürel ve gençlik çalışmalarını inceleyen Şahin, yaptığı konuşmada, Kocaeli'deki projeleri incelediğini ve örnek projelerin ortaya çıktığını belirterek, Gaziantep'teki çalışmaları güçlendirecek adımlar atacaklarını vurguladı.

Şahin, şunları kaydetti:

'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl önce 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla yola çıktık. Bunun en önemli uygulayıcısı da belediyeler yani yerel yönetimlerdir. Kalkınma ve demokrasi de yerelde başlıyor zaten. Gaziantep'teki çalışmalarımızda sosyal ve kültürel alanı merkeze koyduk. Sosyal projelerin önemli olduğu ve kentimizde de 400 bin mültecinin yaşadığı bir kentin belediye başkanıyım. Bu misafirlerimiz için değerler eğitime üzerinde sistematik çalışma koymamız gerekiyor. Dünya kentimizdeki bu gelişmeyi ve büyümeyi anlayamıyorlar. Sizlerin aldığını bu değerler eğitiminin önemi işte tamda burada duruyor. Yerel yönetimler tarafından geçmişte büyük çınar ağaçları için tohumlar ekildi. Bu alanda çalışmalıyız. Hep birlikte bunun meyvelerini görüyoruz. Kocaeli her alanda olduğu gibi, sosyal, kültürel, gençlik ve spor alanında örnek işler çıkarıyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA