Diyarbakır'dan Haleplilere Yardım

KYK Diyarbakır yurtlarında kalan öğrenci ve personelin düzenlediği kampanyada Halepliler için 30 ton yardım toplandı KYK İl Müdürü Yılmaz: 'Bir öğrencimizin cebindeki son 20 lirasını vermesi bizi çok duygulandırdı'.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Diyarbakır yurtlarında kalan öğrenciler ve personel tarafından toplanan 30 ton yardım Haleplilere gönderildi.

KYK yurtlarında kalan öğrenciler ile kurum çalışanı personelin çabasıyla toplanan gıda, giyim, barınma ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaç malzemeleri, Ziya Gökalp Yurt Müdürlüğünde tıra yüklenerek Kızılay görevlilerine teslim edildi.

KYK Diyarbakır İl Müdürü Metin Yılmaz, 'Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir' yardım kampanyası kapsamında topladıkları 30 ton yardımı Haleplilere ulaştırılacağını söyledi.

Diyarbakır halkı ve esnafına kampanyaya verdikleri destek için teşekkür eden Yılmaz, bu yardım tırı ile muhtaç olanlara destek oldukları için mutlu olduklarını kaydetti.

Öğrencilerin kendi harçlıklarından yardım kampanyasına destek olduğunu aktaran Yılmaz, 'Bir öğrencimizin cebindeki son 20 lirasını vermesi bizi çok duygulandırdı. Böyle duyarlı öğrencilerimiz var. Bu da bizi mutlu etti.' dedi.

Öğrenci Mehmet Mazlum Hezer, Halep'te insanların büyük sıkıntılar yaşadığını, kendisinin de geçmişte Van depreminde mağdur olduğu için onların durumunu daha iyi anladığını aktardı.

Harçlıklarını ve kıyafetlerini veren öğrencilerin olduğuna işaret eden Hezer, 'Öğrenci arkadaşlarımız duyarsız kalmadılar. İhtiyacı olduğu halde yardım eden arkadaşlarımız oldu.' ifadelerini kullandı.

Esra Tulay da mağdurlara yardım edilmesinin önemine vurgu yaparak, 'Bir yerde açlık ve ihtiyaç varsa insan olarak elimizi uzatmamız lazım. Yardım yaptığım için çok mutlu oldum.' dedi.

Kaynak: AA