Deve Güreleri İlçeye 100 Bin Lira Getirdi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya bu ay düzenledikleri deve güreşlerinin ilçeye yaklaşık 100 bin lira gelir sağladığını söyledi.

22 Ocak tarihinde gerçekleştirilen deve güreşleriyle ilgili, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi Müdürü Osman Mutlu ile güreş tertip komitesi üyeleri katıldı.

- 100 bin lira gelir getirdi

Toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, güreşler sayesinde güzel işlere imza atıldığını belirterek, 'Bu yılki güreşlerimizi ilçemizin ilk lisesi, Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesine spor salonu yapılması amacıyla gerçekleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu, ilçemiz dışından gelen gerek deve sahipleri, gerekse güreş severler mutlu ayrıldılar. Güreşlerimize yöre halkımız ve hayırseverlerimiz de destek verdiler. Yaptığımız ilk değerlendirmelere göre güreşlerden yaklaşık 100 bin lira gibi bir gelir elde edildi. Bu gelir, Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesine spor salonu yapılmasında kullanılacak.' dedi.

Spor salonunun yapılmasıyla ilgili bundan sonra, eski adı Kumluca Lisesi olan okulun mezunlarına büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Çetinkaya, Kumluca Lisesi mezunlarının mezun oldukları okula vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini, ayrıca spor salonun isminin de 'Kumluca Lisesi Mezunları Spor Salonu' olarak verilmesinin doğru olacağına bildirdi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de yapılması planlanan spor salonuyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, spor salonunun çok amaçlı olacak şekilde en düşük maliyetle yapılması yönünde çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA