'Darbeye Direnen Cesur Yüreklerle Millet Olduk' Etkinliği

Kırklareli İl Özel İdaresince 'Darbeye direnen cesur yüreklerle millet olduk' etkinliği düzenlendi.

Kültür merkezinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi vatan hainlerinin darbe girişimi ile karşı karşıya gelen Türk milletinin canını ortaya koyduğunu ifade eden Eser, bir gecede dünya tarihinde emsali görülmemiş bir zafer destanının yazıldığını belirtti.

Türk milletinin vatanı ve bayrağı için göğsünü siper ederek tanklara, toplara, mermilere karşı geldiğini aktaran Eser, şöyle konuştu:

'Aziz milletimiz şehitler verdi, gazilerimiz oldu. Ama şanlı bayrağımızı göklerden indirtmedi, ezanlarımızı dindirtmedi, vatanımızı böldürtmedi. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olarak ilelebet payidar kalmaya azmettiğini dosta düşmana bir defa daha gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmuyoruz, unutturmuyoruz.'

Etkinlikte, Şair Hasan Saka ile Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican şiir okudu.

Etkinliğe, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA