Çiftçiler, Miras Ve Arazi Satışı Konusunda Bilgilendirildi

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere yönelik, miras ve arazi satışlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Arazi Edindirme Şube Müdürü Eşref Süne, merkeze bağlı Yeşilova beldesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı sunumda, 10 Mayıs 2014'ten sonra meydana gelen vefatlar sonucu, tarımsal arazilerinin mal paylaşımında 6537 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerinin geçerli olduğunu belirtti.

Bu kanun hükümlerine göre, mirasçıların, mirasa konu tarım arazilerinde mülkiyet devir işlemlerini, mirasın açılmasından itibaren 1 yıl içerisinde tamamlamaları gerektiğini hatırlatan Süne, şunları kaydetti:

'Bir yıllık süresi dolan ve halen intikallerini yaptırmayan mirasçılara bakanlığımız tarafından tebligat yapılarak 3 ay ek süre verilecektir. Ek süre bitiminde mülkiyet devrinin tamamlanmaması durumunda, bakanlığımız tarafından bu arazilerin sistemde bulunan ehil mirasçıya devri, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren, istekli mirasçıya devri, aksi halde üçüncü kişilere satılması için yetkili Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açılabilecektir. Ayrıca tarım arazilerinin satışı konusunda da bu kanun hükümleri uygulanacak ve arazisini başka bir şahsa satmak isteyen çiftçinin, il müdürlüğünden izin alması gerekecektir.'

Kaynak: AA