Apaydın'dan Otobüslerde Sivil Trafik Polisi Uygulamasına Destek

Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgeyle toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından denetleme yapılması uygulamasını son zamanlarda yaşanan olayların tekrar etmemesi adına olumlu bir düzenleme olarak niteleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Bu uygulama kesinlikle caydırıcı niteliktedir. Kural ihlallerini azaltacaktır. Halkımız güven içinde gideceği yere gidecektir" dedi.

Apaydın'dan Otobüslerde Sivil Trafik Polisi Uygulamasına Destek


"Tüm şoförler kuralları ihlal konusunda dikkatli olmalı"

Genelgeye göre, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polislerinin, şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacaklarını hatırlatan TŞOF Başkanı Apaydın, tüm şoförleri yeni uygulamayı göz önünde bulundurarak kural ihlalleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

"Sivil trafik polisleri müşteri şeklinde araçlara binecek"

Yeni uygulamada, denetimlerin araçlara yolcu gibi, ücretini vererek binecek olan sivil trafik polisler tarafından yapılacağını belirten Apaydın, "Sivil polisler araçlara ücretlerini ödeyerek yolcu olarak binecekler. Gittikleri güzergah boyunca sürücünün yaptığı indirme-bindirme, trafik lambalarıyla işaretlere uyma, şeritleri düzgün kullanma, değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma gibi tüm trafik kurallarına uyup uymadığını belirleyecek. Trafik kuralı ihlali yaptığı tespit edilen sürücü, resmi ekibin bulunduğu yere geldiğinde durdurulacak. Araçtaki sivil polis, kimliğini göstermek suretiyle görevini açıkladıktan sonra kural ihlalleri konusunda sürücü ve yolcuları bilgilendirerek cezai işlem uygulayacak" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA