Vezirköprü Esnaf Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Atatürk İş Merkezi Konferans Salonun'da düzenlenen genel kurul, Türkiye Şoförler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın başkanlığında gerçekleşti.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edildiği toplantıda, 2017 yılı tahmini bütçesi de kabul edildi.

Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şakir Demirkan, yaptığı konuşmada, kullanımda 45 milyon lira kredi olduğunu, 6 yılda da toplam 130 milyon kredi kullandırarak esnafa büyük destek verdiklerini söyledi.

Kredilerden alınan yüzde 1,5 komisyonu Türkiye'de ilk defa yüzde 1' e düşüren kooperatif olduklarını ifade eden Demirkan, şöyle konuştu:

'Sadece esnafı değil ailesini de düşünerek kredilere hayat sigortası zorunluluğu getirdik ve 9 ayda 75 bin lira kooperatif karından vazgeçerek ortakların hayat sigortası için iade ettik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza destek olmak amacıyla her ay 7 bin 500 lira yıllık toplam 60 bin lira bursu gene kooperatif karından vererek 5 yılda toplam 300 bin lira karşılıksız burs verdik.'

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından başkanlığa aday olan Hüseyin Yılmaz ise, söz alarak seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

Bin 825 üyesi bulunan ve bin 559 kişinin oy kullandığı seçimde Şakir Demirkan 988 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Güven tazeleyen Şakir Demirkan’ın karşısına aday olarak çıkan Hüseyin Yılmaz ise 466 oy aldı, seçimde 5 oy da geçersiz sayıldı.

Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi ise Ercan Coşkun, Rıdvan Görel, Önder Erdem ve Ümit Çörüş'den oluştu.

Genel kurula, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi, Sinop Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Cemal Gürsel Öz ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hüseyin Kaya, Cemil Aydın, çevre ilçelerin kooperatif başkanları, meslek oda başkanları ve yaklaşık bin 600 üye katıldı.

Kaynak: AA