İstanbul Üniversitesi, Türk-Alman Eğitim Fuarı'na Katıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve beraberindekiler, Almanya'daki Rhein Main Üniversitesinde düzenlenen Türk-Alman Eğitim Fuarı'na katıldı.

İÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu ve HESSEN Türk-Alman Eğitim Platformu tarafından Rhein Main Üniversitesinde Türk-Alman Eğitim Fuarı düzenlendi. Fuarda, Türk kökenli öğrenci ve gençlerin eğitimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Öğrencilere, üniversitenin tarihçesi, binaları ve eğitim birimlerinin yanı sıra sosyal, sportif, barınma ve burs olanakları anlatıldı.

Fuarın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, karşılıklı iş birliği çalışmalarının her geçen gün arttığını belirtti.

Bunun sonucunda akademik ve kültürel bağlar kurma, uluslararasılaşma, akademik iş birliği, eğitim ve araştırmada mükemmellik konularında çalışmalar yapma, ortaklıklar geliştirmenin ön plana çıktığını aktaran Ak, Bologna sürecinin, Avrupa Yükseköğretim alanını oluşturmak için akademik konularda standartlar geliştirmek, ayrılıkları en aza indirgeyerek, eğitim sistemlerini denk ve birbiriyle tam uyumlu hale getirmek için ortaya konan reform süreci olduğunu anlattı.

Üniversitenin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda dünyadaki yükseköğretim kurumlarıyla iş birliğini güçlendirmek için bu organizasyonların büyük önem taşıdığını vurgulayan Ak, 'Türk öğrencilerin eğitimleri sırasında en donanımlı şekilde yetişmeleri çok önemli. Üniversitelerimizden diploma alan gençlerimizi, herhangi bir ülkede mesleğini rahatça uygulamasını sağlayacak donanım ve diplomalarla mezun etmeliyiz. Bu ancak uluslararası bakış açısı, düşünce tarzı ve diplomaların uluslararası tanınırlığı ile mümkün olabilir.' değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ak, İstanbul Üniversitesi Yurtdışından ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nı oldukça büyük bir coğrafyada yaparak, uluslararasılaşma politikasını genişletmeyi hedeflediklerini belirterek, bu yıl bu sınavın 71 merkezde yapılacağını bildirdi.

Almanya'da Köln, Münih, Belin, Mannheim ve Hamburg olmak üzere 5 şehirde sınavın gerçekleştirildiğini belirten Ak, üniversitelerinde 157 farklı ülkeden 7 bin 700 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Öğrencilerin temsil ettiği fikirlerle üniversiteyi geliştirme ve zenginleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Ak, 'İÜ'de eğitim ve araştırma faaliyetlerini sanayi ile kol kola gerçekleştiriyoruz. Geliştirilen yeni ürün ve hizmetler ise küresel birer marka haline geliyor. Üniversitemizin teknokentinin geliştirilmesinin yanı sıra sanayi ile entegrasyon ve kuramın uygulama ile etkileşim içinde olması öncelikli konular arasındadır.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA