ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Akıncı Açıklaması

'Seri Tahkim, Acil Durum Hakemi gibi yenilikler getirdik. Seri Tahkim'de, uyuşmazlık hakemin önüne gelmeden 3 ay gibi kısa bir sürede çözümleniyor. Bu da avukatlar açısından zamandan önemli oranda tasarruf ve avantaj sağlıyor'

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), İzmir'de EBSO üyesi sanayicilere ve İzmir Barosu avukatlarına verilen seminerle tanıtıldı.

İzmir Barosundaki toplantıda konuşan ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, İstanbul Tahkim Merkezi'nin, İstanbul Finans Merkezi projesiyle ortaya çıktığını ancak ISTAC'ın finans merkezinden önce faaliyete başladığını söyledi.

Akıncı, ISTAC'ın ticari aktörler arasındaki uyuşmazlıkların çözümlenmesi için tahkim ve arabuluculuk hizmeti sunan, tarafsız, bağımsız bir kurum olduğuna dikkati çekerek, 'Amacımız, uzmanlar tarafından daha hızlı ve daha kaliteli yargılamayı iş dünyasına ve hukukçulara sunmak.' dedi.

ISTAC'ın kuruluşundan bu yana kamu ve özel sektörden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Akıncı, henüz bir yıldır faaliyette olmalarına rağmen büyük bir ilerleme kaydettiklerini aktardı.

- 'Uyuşmazlıkla 3 ayda çözülecek'

Akıncı, üyelik şartı aramaksızın uyuşmazlık çözümü konusunda tüm taraflara hizmet verdiklerini vurgulayarak, 'Seri Tahkim, Acil Durum Hakemi gibi yenilikler getirdik. Seri Tahkim'de, uyuşmazlık hakemin önüne gelmeden 3 ay gibi kısa bir sürede çözümleniyor. Bu da avukatlar ve iş dünyası açısından zamandan önemli oranda tasarruf ve avantaj sağlıyor.' diye konuştu.

Tahkim merkezinin kararlarının bağlayıcı, dünyanın her yerinde icra edilme gücüne sahip olduğunu savunan Akıncı, ISTAC'daki uyuşmazlıkların, devlet mahkemelerine göre çok daha kısa sürede ve çok daha az masrafla sonuçlandırılabildiğini sözlerine ekledi.

Akıncı, daha sonra Ege Bölgesi Sanayi Odasına (EBSO) geçerek sanayicilere ISTAC'ı anlattı.

Kaynak: AA