İlkadım'da Karla Mücadele

İlkadım Belediyesi, ilçede karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlkadım'da Karla Mücadele
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İlkadım ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle yollarının belediye ekiplerince açıldığı ifade edildi.

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçenin genelinde kapanan yolları açabilmek için gece gündüz mesai yaptığı kaydedilen açıklamada, ekiplerin şiddetli yağışın esir aldığı mahallelerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptığı aktarıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan yolların tekrar ulaşıma kapandığını kaydederek, 'Buna karşın çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 24 saat esasına dayalı olarak iş başındayız. Kar mücadelesi çalışmalarında her zaman ana yollar önceliğimizdir. Ana yollardaki çalışmaların tamamlanmasıyla tali yollara el atıyoruz. Bunun yanında mahsur kalma, cenaze ve hastalara müdahalelere her zaman öncelik veriyoruz. Bu durumda olan vatandaşlarımızın 112'ye ya da bizlere ulaşması durumunda gerekli olan tüm çalışmaları ivedilikle yerine getiriyoruz.' ifadelerini kullandı.

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Karaduman ise, meteorolojik verilerin her an değerlendirildiğini, 3 greyder, 4 kepçe, 6 cays, 1 yükleyici, 2 tuzlama aracı, 1 kar küreme aracı ve 24 saat hazır bekleyen 40 kişilik ekiple çetin kış şartlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA