Hafızlık Öğrencileri Kampta Eğlendi

Türkiye'nin farklı illerinden Evrensel Hafızlar Derneği aracılığıyla Kastamonu'da bir araya gelen hafızlık öğrencileri, kampta gönüllerince eğlendi.

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) aracılığıyla Kastamonu'da bir araya gelen hafızlık öğrencileri, kampta doyasıya eğlendi.

Bolu, Çorum, Kastamonu, Giresun ve Zonguldak illerinde hafızlık eğitimi olan öğrenciler, Genel Merkezi Ankara'da bulunan EHAD aracılığıyla 23-28 Ocak 2017 tarihlerinde Kastamonu Yolkonak Gençlik ve İzcilik Kampı Tesisleri'ndeki kampta bir araya geldi.

Okçuluk, matrak, paintball, doğa yürüyüşü, golf, dart, sokak oyunları, hafızlık yolu motivasyon seminerleri, hafızlar arası Ezan-ı Muhammedi'yi güzel okuma, Kur'an kursları arası hafızlık ve bilgi yarışmaları ile Kastamonu şehir gezisi gibi pek çok etkinliğin yer aldığı kampta, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanması ile hafızlık sürecindeki motivasyonlarının artırılması hedefleniyor.

Kampta, Doç. Dr. İhsan Çapçıoğlu, Eğitimci-Yazar Hüseyin Kazan ve Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Reşat Asrak, motivasyon seminerleri verdi.

Oynanan oyun ve düzenlenen yarışmalarda başarılı olanlara bronz, gümüş ve altın madalya verildi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Çapçıoğlu, Kastamonu'nun tarihi ve turistik yerlerine düzenlenen gezi programı kapsamında hafızlık öğrencileri ile bir araya geldi.

Çapçıoğlu, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili hatırlatmada bulundu.

Bolu'dan kampa katılan 6 ay gibi kısa bir sürede hafız olan 10 yaşındaki Emirhan Öztürk, altın madalya ve plaket ile ödüllendirildi.
Kaynak: AA