Çarşamba OSB'de Sona Gelindi

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca yürütülen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuruluş çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, organize sanayi bölgesinin Çarşamba'nın geleceği olduğunu söyledi.

Organize sanayi bölgesinin kurulması için en büyük engellerden biri olan yer onayı sürecini geride bıraktıklarını dile getiren Yılmaz, 'Kurumlara gönderdiğimiz bilgilendirme yazılarının ardından gerekli çalışmaları tamamlayarak, valilikte kurum yetkilileri ile toplantı yaptık. Farklı bakanlıkların yetkilerinin de yer aldığı toplantıda Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı alan ile ilgili arazi uygunluğu raporu alınmış oldu.' diye konuştu.

Yılmaz, şimdi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilecek son onayı beklediklerini dile getirerek, 'Çarşamba'nın geleceği, organize sanayi bölgesidir. İlçede üretim olanaklarını artırmanın yanı sıra istihdama da büyük katkısı olacak. Çarşambalı hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun. Olması için çok uğraştık ama Çarşamba'nın geleceğine güzel bir miras bırakmış olacağız.' dedi.

Kaynak: AA