Başkentte 17 Bin Aileye Ekmek Yardımı Yapılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 20 yıldır yürütülen yardımlar kapsamında 270 milyon ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 20 yıldır sürdürülen yardımlar kapsamında, dar gelirli ailelere bugüne kadar 270 milyon 335 bin ekmek dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen taze ekmekler günün belli saatlerinde 17 bin 362 yoksul aileye ulaştırılıyor.

Ekmeklerin bir kısmı belediye personeli tarafından dağıtılırken bir kısmı da dağıtım noktalarında hak sahiplerine ailede bulunan kişi sayısına göre teslim ediliyor. Belediyenin 20 yıldır sürdürdüğü uygulama kapsamında, bugüne kadar 270 milyon 335 bin ekmek yardımı yapıldı.

Ekmek yardımı yapılacak aileler, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu belirleniyor. Buna göre, yardımlardan yararlanmak için Ankara mücavir alan sınırları dahilinde oturmak, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması ve sosyal inceleme sonucunda yardım komisyonun belirlediği puanlama sisteminde belirlenen puanı almış olması gerekiyor.
Kaynak: AA