AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Serim Açıklaması

'Baro Başkanları Toplantısı'nın ardından mensubu bulunduğum Denizli Barosu'nun da imzasının yer aldığı gerçek dışı açıklamalar kabul edilebilir değil.'

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Serim, baroların açıklamasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Serim, yaptığı yazılı açıklamada, halkın görüşü alınmadan yapılacağı iddia edilen anayasa değişikliğinin, halk tarafından seçilen ve yalnızca kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil yetkisini haiz vekillerden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek referandum aşamasına geldiğini, yine son sözün millette olduğunu kaydetti.

Genişletilmiş Ege ve Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı'nın ardından mensubu bulunduğu Denizli Barosu'nun da imzasının yer aldığı gerçek dışı açıklamaların kabul edilebilir olmadığını dile getiren Serim, şu ifadelere yer verdi:

'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Çağımızın ihtiyaçlarına uygun kanun yapmak ve onu iyi uygulamak, uygarlık ve ilerleme sebeplerinden en önemlilerindendir.' sözünü düstur edinmiş Türkiye Barolar Birliği'nin çatısı altındaki kimi baroların böylesine talihsiz bir açıklamaya imza atması son derece üzücüdür. Ne acıdır ki imza sahibi barolarımız süregelmesini istedikleri sistemin en önemli mihenk taşı olan yasama organının oluşumundan ve işleyişinden bihaberdir. Evet, anayasa ne iktidar ne anamuhalefet ne de diğer siyasi partilerin meselesidir. Anayasa, milletin meselesidir ve anayasa yapma hakkı sade ve sadece millete aittir. Elbette ki anayasalar uzlaşma ve mutabakat metinleridir. Ancak değiştirilmesine karşı çıkılan, 12 Eylül 1980'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime el koyması üzerine halkın iradesine yapılan darbe neticesinde hazırlanmış vesayetçi bir anayasada toplumsal uzlaşma veya mutabakat nerededir?'

Halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği öngörmediğine işaret eden Serim, açıklamasında, 'Cumhuriyet, milletimizin en büyük kazanımıdır. Anayasa değişikliği, hükümet sistemine ilişkindir. 1982 Anayasası sistem karmaşası içermektedir. Mevcut sistemde yasama ile yürütme iç içe olup koyduğu kuralı uygulayan rolüne bürünmektedir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise bu üç kuvvet birbirinden sert bir şekilde ayrılmaktadır. Hiç tereddütsüz söyleyebiliriz ki halkın uygun görmesi halinde gerçekleşecek anayasa değişikliği ile ülkemizi istikrarın hüküm sürdüğü güzel günler beklemektedir. Toplumu asıl ayrıştıran, Baro Başkanlıklarının açıklamasında yer alan bölücü ve tamamen muhalefet yanlısı söylemlerdir. Baroları, asli görevlerini yerine getirmeye, halkımızı ise bu tarz ayrıştırıcı söylemlere karşı sağduyulu olmaya davet ediyorum.' görüşüne yer verdi.
Kaynak: AA