Yığılca Balı Pazara Giriyor

Düzce'nin Yığılca ilçesinde üretilen ballar kooperatif eli ile 'Yedigöller Yığılca' markası adı altında satışa sunulacak.

Yığılca Bal Arısı Kooperatifi Başkanı Nizamettin Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yığılca arısı ve balını 'Yedigöller Yığılca' markası adı altında ülkenin dört bir yanına dağıtacaklarını söyledi.

Son zamanlarda Yığılca balı adı altında çeşitli bölgelerde satış yapıldığını belirten Kalaycı, 'Kooperatifimiz bilgisi dışında satılan ürünlerin sahte olma ihtimali yüksektir. Üretici ve tüketicinin en güvenilir adresi kooperatifimizdir. Ana arımız Yığılca'ya özgüdür. Balı ise gerekli tahliller sonucu satışa sunulmaktadır. Piyasaya en büyük rakip olarak girdik.' dedi.

Yığılca arısı hakkında yapılan çalışmalar sonucu gerekli değere kavuştuğunu anlatan Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şimdi arıcının kar etme zamanı geldi. Üreticilerimizin arılarını ve ballarını kooperatif üzerinden pazarlayacağız. Bu şekilde halkımızın da hakiki Yığılca arısı ve güvenilebilir Yığılca balını gönül rahatlığıyla kooperatifimizden temin edebileceklerdir. Yığılca arısına ve balına hak ettiği değeri kazandıracağız. Kooperatifimiz dışındaki satışlardan mesul değiliz.'

Kaynak: AA