Vali Çelik, Engelli Öğrencileri Okullarında Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, devletin, engelli çocukların toplumla bütünleşmesine ön ayak olması ve onların en iyi şekilde eğitim görmesi sağlamak adına önemli projeler ürettiğini söyledi.

Vali Çelik, Engelli Öğrencileri Okullarında Ziyaret Etti
Vali Çelik, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Yukarı Söğütönü Mahallesi’ndeki Türkiye Yardım Sevenler Derneği Suzan Gürcanlı Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nu ve Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Yardım Sevenler Derneği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Eğitime destek veren hayırsever vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Vali Çelik, ziyaretler esnasında duygularını dile getirerek, “Engelli öğrencilerimize fırsat verilirse neler yapabileceklerini hepimize gösteriyorlar. Onlara yaşama sevincini yeniden kazandırmak ve topluma faydalı birer insan olarak yetiştirilmelerini sağlamak devlet olarak bizim görevimiz. Böyle güzel eğitim yuvalarını çocuklarımıza kazandıran tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara gönüllü kuruluşlarında destek olduğunu bildiren Çelik, toplumun tüm kesimleriyle el ele gönül gönüle çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Okulların sınıflarını ve el işi atölyelerini gezen Çelik, engelli öğrencilerle yakından ilgilenerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Çelik’e ziyaretlerinde, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez de eşlik etti.
Kaynak: İHA