Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman Açıklaması

'Serbest piyasada aralık ayının tamamında 10,25 liradan işlem gören fındık fiyatının, yeni yılla birlikte artmasını bekliyoruz'.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, serbest piyasada aralık ayında 10,25 liradan işlem gören fındık fiyatının, yeni yılla birlikte artmasını beklediklerini belirtti.

Sarıkahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye'de serbest piyasada 2016 yılının son ayında 10,25 liradan işlem gören fındık fiyatının 2017 yılının ilk haftasında da değişmediğini söyledi.

2016 yılının fındık açısından 'kara yıl' olarak kayıtlara geçtiğini savunan Sarıkahraman, 'Fiyatlar yükselmeyince fındık, maliyetin altında kaldı. Fındık üreticileri bu yüzden mağdur oldu. Rekoltemiz geçen seneden fazlaydı ama bu sene istediğimiz fındık fiyatlarına bir türlü ulaşamadık. 2016 yılı fındıkta kara yıl olarak geçti. Serbest piyasada aralık ayının tamamında 10,25 liradan işlem gören fındık fiyatının, yeni yılla birlikte artmasını bekliyoruz. Ziraat odaları olarak 2017 yılından umutluyuz.' dedi.

Sarıkahraman, yaklaşık bir aydan beri 10,25 lira rakamının değişmediğini belirterek, şunları kaydetti:

'Artık bu rakamın artmasını istiyoruz. 2016 yılında serbest piyasa koşulları üreticileri fiyat yönünden tatmin etmemiştir, üreticimiz mağdur durumda. Halen tonlarca fındık üreticinin deposunda beklemekte ancak fiyat yönünden bir çıkış arayan üreticilerimiz, yine beklenen fiyat artışını görememiş ve hüsran yaşamıştır. Bu fiyat bizim ve üreticilerimiz adına kabul edilir değil. 2017 yılına büyük umutlarla giren üreticilerimiz serbest piyasada oluşan rakamın aynı olmasıyla hayal kırıklığına uğramıştır. Fındık fiyatının hak ettiği değerleri bularak üreticimizin alın terinin karşılığını almasını bekliyoruz.'

Kaynak: AA