Suriyeli Aile Geçimini 'Çöp'ten Sağlıyor

Şanlıurfa'dan 2 ay önce Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen 7 kişilik Suriyeli aile, geçimini çöp alanında geri dönüşüm işçiliği yaparak sağlıyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle iki yıl önce Şanlıurfa'ya kaçan, buradan da iş bulmak ümidiyle Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen Sinjar ailesi, çöp alanında geri dönüşüm işçiliği yaparak geçim mücadelesi veriyor.

Soğuk havaya rağmen mesai yaptıkları çöplük alanda derme çatma bir barakada, 2'si bebek, 1'i çocuk 7 kişi yaşamaya çalışan Sinjar ailesi, Suriye'deki anne ve babalarıyla iletişim kuramamanın sıkıntısını yaşıyor.

Çöp yığınları arasında plastik, kağıt, cam gibi geri dönüştürülebilir maddeleri ayıran Sinjar ailesi, kişi başı günlük 30 lira yevmiye karşılığı çalışıyor.

Yasin Sinjar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Haseki kentindeki anne ve babasıyla iletişim hatlarındaki sorun nedeniyle yılda bir iki kez görüşebildiklerini belirtti. 9 kardeşinin de aileleriyle Suriye'yi terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Sinjar, diğer ağabeylerinin Antalya'da çalıştığını kaydetti.

Diğer kardeş Salah Sinjar ise eş ve çocuklarını savaşta kaybetmemek için Türkiye'ye sığındıklarını, Ayvalık'ta karınlarını doyurabilmek için zor koşullarda çalıştıklarını bildirdi.

Bu arada, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Sinjar ailesine erzak yardımında bulunup, çocukların sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, ailenin bebek bezi, mama ve ilaç ihtiyaçlarını temin ettiklerini bildirdi.
Kaynak: AA