Seçim Sandıkları Sokak Hayvanlarına Yuva Oldu

Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde eski seçim sandıklarından sokak hayvanlarının soğuktan korunabileceği yuvalar yapıldı.

Ahmetbey Belediyesi ekiplerince yapılan yuvalar, beldenin çeşitli bölgelerine yerleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski seçim sandıklarını sokak hayvanları için yuvaya dönüştürdüklerini söyledi.

Yıllardır eski seçim sandıklarının atıl bir şekilde durduğunu ifade eden Altıntaş, sandıkların değerlendirilerek sokak hayvanlarına yuva haline geldiğini belirtti.

Yuvalarla birlikte çeşitli yemlerinde bırakıldığını aktaran Altıntaş, şunları söyledi:

'Eskiyen ve artık kullanmadığımız seçim sandıklarımızı sokak hayvanlarımız için yuva yaptık. Hem bu sandıkları değerlendirmiş olduk hem de ihtiyaç giderdik. Tüm canlılar gibi soğuktan etkilenen sokakta yaşayan küçük dostlarımız için yaptığımız yuvaları, mamaları ile birlikte beldemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Gölet çevresinde su ihtiyacını gideren hayvanlar için buğday, serpme yem ve yabani hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için et, sakatat, yemek artıkları ile ekmek bıraktık. Talep ve tavsiye edilen noktalara yeni yuvalar da yerleştireceğiz.'

Kaynak: AA