Muş Belediyesinin Ocak Ayı Meclis Toplantısı

Muş Belediyesi 2017 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yaptı.

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ocak ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başka Asya geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2017'nin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Asya, '2016'yı çeşitli badirelerle atlattık. 2017'ye girerken terör kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu vesile ile kimden gelirse gelsin terörü şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.' dedi.

Asya, geçtiğimiz yıl hedefledikleri bütün projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, '2016'da rutin çalışmaların yanı sıra programımızda olmayan birçok çalışmayı da hayata geçirdik. Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borcumuzu sıfırlayarak kurumu ciddi bir borçtan kurtardık. Yıllardır birikmiş borcu, yaptığımız görüşmeler neticesinde sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Tekel depolarında bize ait olan arsaya karşılık 21 milyon lira borcumuzu kapattık. Bu konuda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Şehirlerarası otobüs terminalinin temelinin atıldığını ve çalışmaların yüzde 20'sinin tamamlandığını anımsatan Asya şöyle konuştu:

'Karni Deresi Rekreasyon Projesi bizim büyük projelerimizden biri. Geçtiğimiz yıl içinde bu projemizin de yüzde 70'ni tamamladık. Aynı şekilde 2 tane bilgi evi projemizin de yüzde 90 çalışmasını tamamladık. Yeni yılın mevsim şartlarının el vermesi ile bu projelerimizi hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Ekip ruhu ile çalışıyoruz ve Allah'a şükür başarılı oluyoruz. Yaş sebze meyve ve soğuk hava deposunun yapımını tamamlayarak kullanıma açtık. Bu tesisimizin faaliyete girmesi sürecinde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemenin mutluluğunu yaşadık.'

Konuşmaların ardından toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sürdü.

Kaynak: AA