Manisa'da Atık Pil Toplama Kampanyası

Demirci Belediyesi tarafından çevre ve insan sağlığına zararı bulunan, kullanım ömürleri tamamlanan atık pilleri toplama kampanyası başlatıldı.

Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün koordinesinde Belediye tarafından hazırlatılan atık pil toplama kutuları okullara dağıtılarak, kampanya başlatıldı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, öğrencilerin kampanyaya destek vermelerinin sağlandığını, öğrencilerin yanında esnaf ve vatandaşlardan da destek vermeleri için ilçede birçok noktaya atık pil toplama kutuları bırakıldığını söyledi.

Toplanan atık pillerin İstanbul'da bulunan merkeze gönderilerek steril ortamda imhasının sağlanacağını belirten Selçuk, 'Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan cıva, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden atık pillerin çöplerden ayrı toplanması için Belediye olarak kampanya başlattık. Toplanan atık pillerin çevremizi ve sağlığımızı daha çok tehdit etmesini önleyeceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA