EGO Otobüsleri Gribe Karşı Dezenfekte Ediliyor

Başkentte, günde ortalama 750 bin kişinin yararlandığı EGO otobüslerinin salgın hastalıklara karşı dezenfekte edildiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, her gün bin 250 otobüsü sefere çıkardıklarını belirtti. Gündoğdu, kış aylarında bu otobüslerle seyahat eden vatandaşların grip ve nezle gibi salgın hastalıklara yakalanmamaları için tedbirler aldıklarını ifade etti.

Mevsimsel olarak ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkları önlemek amacıyla otobüslerin içinin belirli aralıklarla hastanelerde kullanılan özel temizlik malzemeleriyle dezenfekte edildiğini bildiren Gündoğdu, 'Böylece toplu taşım araçları kapalı mekanlarda hızla üreyen virüslerden arındırılmış oluyor. Temizlik ekipleri tarafından vakumlu süpürgelerle kaba pisliklerden arındırıldıktan sonra, yolcu koltukları, koltukların arka-alt kısımları, düğmeler, direksiyon, cam kenarları ve lastikleri, şoför paravanı, yolcu tutamakları büyük bir titizlik için temizleniyor.' bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA