Ayvalık'a Zeytin İhtisas Organize Sanayi Sitesi

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 22 milyon liraya yaptırılacak site için protokol imzalandı.

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) tarafından Ayvalık ilçesine kurulması planlanan Zeytin İhtisas Organize Sanayi Sitesi için protokol imzalandı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Mimarlar Odası Ayvalık Temsilcisi Gündüz İşgüder ve dernek üyesi de olan arazi sahibi Kemal Şişman arasında, Tellikavak mevkisindeki 177 bin metrekarelik alanda Zeytin İhtisas Organize Sanayi Sitesi kurulması için protokol imzalandı.

MİSİAD Balıkesir Şube Başkanı Kamil Tutmaz, derneğin Ayvalık şube binasında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, tesisin zeytin üreticisi ve Balıkesir halkı için çok faydalı olacağını belirtti.

MİSİAD Genel Merkezince yaptırılacak tesiste, 2 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini aktaran Tutmaz, şunları kaydetti:

'Kentimizde çiftçinin ürününün tüketiciye daha rahat ve kolay bir şekilde güvenle ulaşacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Feridun Öncel'in bölgemizdeki üretici için sağladığı bu dev fırsatla Kuzey Ege bölgesindeki tüm zeytin ve zeytinyağı üreticisine ekonomik kalkınmasına ciddi destek olacaktır. İlk etapta Ayvalık Ziraat Odası bünyesindeki üreticilere önemli katkılar sağlayacak projenin hayata geçirilmesi için Mimarlar Odası İlçe Temsilcisi Gündüz İşgüder çalışmalarına başlamıştır. Mayıs ayında temelin atılmasını planlıyoruz.'

Zeytin İhtisas Organize Sanayi Sitesi bünyesinde, zeytinyağı işleme üniteleri, arıtma tesisi, tam teşekküllü laboratuvar, satış peronları, zeytincilik müzesi, konferans, sempozyum ve eğitim salonları ile sosyal tesislerin yer alacağı bildirildi.
Kaynak: AA