Afyonkarahisar'da Sportif Yatırımlar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, geçen yıl yapılan sportif yatırımlar ve faaliyetleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Tortop, İl Müdürlüğünde yaptığı toplantıda, yaklaşık 1,5 yıldır görevinin başında olduğunu belirterek, görevi süresince iki seçim ve 15 Temmuz olayları geçirdiklerini kaydetti.

Geçen yıl da yapmak istedikleri bazı çalışmaların aksadığını belirten Tortop, 'Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden birisine sahibiz. Motor sporları tesislerini katarsak toplam da 14 birim var. Toplam da 15 adet futbol sahamız mevcut. Bir spor turizm rehberi ve dört dilde hazırlanan spor haritaları ile birlikte biz federasyonlara, bakanlıklara, konsolosluklara tanıtımlar yaptık.' dedi.

Yeni yapılacak olan tesislerden de bahseden Tortop, 'Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden kapalı spor salonu inşaatı tamamlandığında büyük bir açığı kapatacak. Merkezde olmasından dolayı halk ve gençlerimize yönelik kullanmaya çalışacağız. Bu tesisimizi spor turizmi alanında da kullanabileceğiz.' diye konuştu.

Tortop, 'Haziran ayı içerisinde teslim edilecek olan tesiste 3 bin kişilik spor salonu, bir antrenman spor salonu, iki adet çok amaçlı spor salonu ve küçük spor salonları ve bir de gençlik merkezi yer alacak. Yine salon etrafında rekreasyon alanları ve yürüyüş yolları, kafeteryaların yapılacağı alanlar olacak. Bu tesisimiz, şehir merkezine verimli bir şekilde hizmet verebilecek bir konum haline gelebilecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA