Adıyaman'dan Haleplilere 2 Tır Yardım

Gölbaşı Müftülüğü tarafından başlatılan Halep'e yardım kampanyası kapsamında battaniye, un, makarna, yağ ve giyimden oluşan 2 tır yardım malzemesi Halep kentine gönderildi.

Gölbaşı Müftüsü Selami Sayın, Yeni Mahalle'deki Yeni Cami önünde yardım tırlarının uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 hafta önce başlatılan kampanyaya ilçe halkının büyük ilgi gösterdiğini, çocukların oyuncak ve kullanmadıkları elbiseleri kendilerine ulaştırdığını söyledi.

Suriye'de zor durumda olan vatandaşların çektiği sıkıntıları gidermeye bir nebze de olsa katkılarının olmasını istediklerini dile getiren Sayın, şunları kaydetti:

'Gölbaşı ilçesinde bütün sivil toplum örgütleriyle haberleştik. Bu yardım kampanyasına pek çoğunun katkısı oldu. Sağ olsun Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, ilk günden itibaren desteğini bizden esirgemedi. Sayın kaymakamımızın da refakatinde iki tırımızı doldurduk. Allah izin verirse tırlarımız yola çıkacak. Tırlarımız, Cilvegözü Sınır Kapısından, Suriye'nin İdlib kentine geçecek. Yardımlar Halep'te ihtiyacı olan yerlere dağıtılacak.'

Yapılan basın açıklaması ve duanın ardından yardım malzemeleri Halep kentine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Kaynak: AA