Tamer Taşkın'a 'Afrika Tanıtım Ödülü' Verildi

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın'da, Ruanda'nın Ankara Büyükelçiliğince Afrika kıtasındaki tanıtım çalışmaları nedeniyle ödül verildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odasından (EBSO) yapılan açıklamaya göre, eski EBSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Taşkın, İzmir'de düzenlenen Ruanda Yatırım Semineri’nde, Afrika kıtasındaki tanıtım çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi.

Taşkın, ödülünü, düzenlenen törenle Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’nın elinden aldı.

Seminerde bir konuşma yapan Taşkın, Afrika kıtasının yatırımlar ve iş ortaklığı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, oluşturulacak sağlam bir strateji ve ekiple Afrika ülkeleriyle her sektörde mal satmasının mümkün olduğunu ama bunun için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:

'Önce iş yapacağız. Bu ülkede çimento, seramik, mobilya, kapı her şey ithal ediliyor. Katılmamış mallara katma değer katabiliriz. Unutmayın Afrika’nın bir atasözü vardır, 'gecenin uzunluğu ne kadar uzun olursa olsun nihayet gün doğacaktır'. Günümüzde satış yapmak için kimse kapımıza gelmiyor. Giden kazanıyor. Ruanda biz yatırımcılar için bulunmaz hint kumaşı. Müşterinin ayağına giden para kazanıyor. Bunu yapmayan hep şu kelimeyi söylemeye mahkumdur, 'ekonomi kötü'. Ekonomi kötü gibi laflara saklanırsınız. Ekonomi sende kötü dünyadaki pazarda payın ne kadar? Hiçbir şey yoksa elbette ekonomin senin kötü olur.”

Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Nkurunziza ise 5 ay öncesine kadar İzmir hakkında hiçbir şey bilmediklerini ama Taşkın sayesinde buradaki işbirliği imkanlarını öğrendiklerini belirterek, 'Tamer Taşkın ile tanıştıktan sonra İzmir’in potansiyeli hakkında bilgi sahibi olduk. Geldik ve görüşmeler yaptık. İzmir’i çok beğendik. Şimdi iş adamlarımız ile görüşerek Ruanda’ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu süreçte bize her zaman destek olan Tamer Taşkın’a çok teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA