Köln ISM Uluslararası Şekerleme Ve Bisküvi Fuarı

47. Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı (ISM), Almanya'nın Köln kentinde açıldı

Almanya'nın Köln kentinde 47. Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı (ISM) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

65 ülkeden bin 600 firmanın katıldığı fuarda Türkiye 34'ü milli, 34'ü ise bireysel katılım olmak üzere 68 firma ile temsil ediliyor.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın, dünyada sektörünün en büyük ve en önemli fuarı olan ISM'de Türkiye'nin 68 firma ile güçlü bir şekilde temsil edildiğini, şekerleme sektörünün ülke ekonomisi için çok büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Şekerleme, bisküvi ve çikolata sektörünün çok sayıda yan sektörü de desteklediğini belirten Aşkın, 'Bu sektör Türkiye için önemli çünkü ihracatta rekabetçi olduğumuz sektörlerinden bir tanesi. Aynı zamanda bu sektör ambalaj sektörüyle birebir ilişki içinde ve iki sektör birbirini besliyor. Sunulan ürünün kalitesinin yanında sunuş da çok büyük bir önem teşkil ediyor. Türkiye'deki ambalaj sektörü ne kadar gelişirse gerek Almanya gerekse diğer Avrupa ülkelerindeki pazarımızı o kadar fazla geliştirebiliriz.' dedi.

Türk firmalarının bu tür uluslararası fuarlara katılmalarının ülke ihracatının geleceği açısından önemini vurgulayan Aşkın, şunları söyledi:

'Türk firmaları Almanya'da bir fuarlara katıldıklarında sadece buradaki yerel şirketlerle temas kurmuyorlar. Bu dünyanın, alanında en önde gelen fuarında tüm dünyadan bu fuara katılan firmalarla bağlantı kurma şansına sahip oluyorlar. Firmalarımız stantlarına ticaret yaptıkları partnerlerini davet ediyorlar ve bu kurulan bağlar ileride ihracata dönüşüyor. Bu ihracatın da iki ülke arasında ticaret hacmini arttırıyor. Ayrıca uluslararası alandaki diğer firmaların nasıl hareket ettiklerini ne derece yenilikçi ürün sergilediklerini, pazara sundukları ürünleri görme fırsatı buluyorlar.'

Köln Fuar Merkezi'nde sektördeki son yeniliklerin sergilendiği fuar 1 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA