'Hayatına Sahip Çık' Hareketinden İkinci Tanıtım Filmi

'Hayatına Sahip Çık' hareketinin ikinci tanıtım filminde vatandaşlar rol aldı.

Türkiye'ye yönelik saldırılara karşı toplumsal refah ve güven duygusunu pekiştirmeyi hedefleyen 'Hayatına Sahip Çık' sivil toplum hareketinin ikinci tanıtım filmi sokaktaki vatandaşların katılımıyla hazırlanarak, yayınına başlandı.

Derneklerden yapılan ortak açıklamaya göre Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD), Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) ve Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) öncülüğünde, son dönemde Türk halkının yaşam standartlarını, değerlerini, kültürünü ve alışkanlıklarını hedef alan elim olaylara karşı başlatılan Hayatına Sahip Çık sivil toplum hareketine destek her geçen gün artıyor.

Toplumsal refah ve güven duygusunu pekiştirmeyi, insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenlerin oyunlarına gelinmeyeceğini göstermeyi hedefleyen etkinlik için sanatçıların ardından vatandaşların katılımıyla ikinci tanıtım filmi hazırlandı.

İkinci filmin çekimleri İstanbul'un en işlek yerlerinden Sultanahmet Meydanı, Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, Galata Köprüsü, Ortaköy, Taksim ve Nişantaşı'nda gerçekleştirildi. Çekimlerde, sokaktaki vatandaşlar, öğrenciler, esnaf gönüllü olarak rol aldı.

Filmde vatandaşlar, 'teröre karşı hep beraber birlik olalım, zaman birlik olma zamanı. Çekinme, korkma, hayatına bakmaya devam et' mesajını veriyor. 'Ekonomine, vatanına ülkene sahip çık' diyen vatandaşlar, herkesi hayatından ödün vermeden sokağa çıkmaya davet ediyor.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat'ın 'Biz, biz olalım' mesajı ile çay ocağı işleten bir esnafın esprili bir şekilde söylediği 'Sen, sen ol sokağa çık, hayatına sahip çık. Esnaf sana bir çay ısmarlar' ifadeleri dikkati çekiyor. Film, küçük bir kızın 'Siz, siz olun geleceğime sahip çıkın' sözleriyle sona eriyor.

- İlk filmde ünlüler yer aldı

Sivil hareketin tanıtımı için hazırlanan ilk filmde, Ata Demirer, Ayhan Sicimoğlu, Burcu Esmersoy, Demet Akbağ, Dilara Koçak, Ege, Fatih Terim, Gezegen Mehmet, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Yaşin, Osman Müftüoğlu, Saba Tümer, Şahika Ercümen, Sedef İyibar, Taylan Kümeli, Tümer Metin yer almıştı.

Toplumsal paydaşların katılımıyla başlatılan hareket, bir yandan Türk halkının moralini en yüksek düzeyde tutarak tekrar hayata karışmasına destek olmayı, diğer yandan medeniyetler beşiği İstanbul’un marka değerinin korunmasını amaçlıyor.

Hareketin giderek büyüyerek uluslararası platforma taşınması için herkesten 'hayatinasahipcik' hashtagı ile sokakta gezerken, bir restoranda yemek yerken, balık tutarken, sinemaya giderken, parkta dolaşırken çekilen hayatın içinden görüntülerini sosyal mecralarda paylaşmaları talep ediliyor.
Kaynak: AA