Başkan Toçoğlu, Projeleri Değerlendirdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2014 yerel seçimleri öncesinde kamuoyuyla paylaşılan projeler, tamamlanan yatırımlar ve yapımı devam eden hizmetleri değerlendirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerde sözünü verdikleri projelerin yüzde 90'ında çalışma yaptıklarını, vaat kitapçığında yer almamasına rağmen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) gibi bir projenin de tamamlandığını belirtti.

Tarihi Uzunçarşı yenilemesi, ilçelere yeni yaşam merkezleri, Sosyal Güvenlik Merkezi, Kongre Merkezi, dönüşüm ve ulaşım projeleri ile bunlara benzer daha birçok hizmette de işlemlerin başlatıldığını bildiren Toçoğlu, '2014 yerel seçimleri sonrasındaki bu süreçte tamamladığımız ve halen çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerin toplam değeri 1 milyar liradır.' ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, her güne yeni bir başlangıç ve proje olarak baktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'İstiyoruz ki Sakarya altyapıda, sağlam içme suyunda sorunsuz bir şehir olarak anılmaya devam etsin. Bu doğrultuda 100 milyonluk bir yatırımı, Akçay Barajını da inşallah şehrimize kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Yalnızca altyapıda değil, üst yapıda da önemli projelere imza attık. Şehrimizin birçok noktasına duble yollar kazandırdık, kazandırıyoruz. Katlı Otopark'ta sona yakınız. Bisiklet yolları için çalışma başlattık. İlçelerimize yeni yaşam alanları kazandırıyoruz. Dönüşüm projelerini bir bir tamamlıyoruz. Bu konuda son olarak Alicanlar Konağı için çalışma başlattık, inşallah bu tarihi yapıyı da dönüştüreceğiz. Kültür sanata ayrı bir başlık açmış durumdayız. Bu alanda çok çeşitli yatırımları hayata geçirdik. Yeni itfaiye binamız ve AKOM hizmette. Kongre Merkezi için yakında ihaleye çıkıyoruz. Sentetik sahalar için yeni projeler geliştiriyoruz.'

İlçelerdeki yaşam kalitesini daha da arttırmak adına yeni meydan, çevre projeleri ve Sosyal Gelişim Merkezlerini vatandaşların kullanımına açtıklarını belirten Toçoğlu, 'Yakın zamanda inşallah yeni müjdeleri de şehirle paylaşacağız. Özellikle ulaşım alanındaki açıklamalarımız, inanıyoruz ki ses getirecek. Yeni projeler üretmeye, şehrimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA