Skolyozlu Küçük Hasret, Sağlığına Kavuştu

Sekiz yaşındaki Hasret Demirkan'ın, omurilik eğriliği teşhisiyle geçirdiği üçüncü ameliyat başarılı oldu Anne Demirkan: 'İnşallah bir daha da ameliyat gerekmeyecek, sağlığına kavuşacak. Ameliyattan önce koşamıyordu, arkadaşlarına uyum sağlayamıyordu, arkadaşları ile saklambaç oynarken onu hemen buluyorlardı, koşamadığı için. Bir anne için en büyük mutluluğu yaşıyoruz' Omurga cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Şenköylü: 'Hasret'te eğrilik tam sırt bölgesinin üst kısmındaydı ve biz sağlığına kavuşabilmesi için omurgasını kırmak durumunda kaldık. Bu bizim yaptığımız en büyük ameliyatlardandır. Çok mutluyuz ki ameliyatı çok iyi geçti ve günden güne sağlığına kavuşacak'

İki aylıkken skolyoz (omurilik eğriliği) teşhisi konulan 8 yaşındaki Hasret Demirkan, üçüncü ameliyatı sonrasında sağlığına kavuştu.

Medicana Sağlık Grubundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan ve üç çocuklarından en büyüğü Hasret'in ameliyatı için evlerini bile satılığa çıkaran Demirkan ailesi, kızlarının sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Skolyoz teşhisiyle daha önce iki kez ameliyat geçiren Hasret'in tamamen sağlığına kavuşması için üçüncü ameliyatını Medicana International Ankara Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Şenköylü yaptı. Ameliyat başarılı geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen anne Suzan Demirkan, iki çocuğunun sağlıklı olduğunu ancak Hasret'in sağlık sorunları nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini belirtti.

İkinci ameliyatında Hasret'in sol ayağını hissetmediğini ve ayağında çürümeler başladığını aktaran Demirkan, 'İnşallah bir daha da ameliyat gerekmeyecek. Ameliyattan önce koşamıyordu, arkadaşlarına uyum sağlayamıyordu, arkadaşları ile saklambaç oynarken onu hemen buluyorlardı, koşamadığı için. Bir anne için en büyük mutluluğu yaşıyoruz. Allah hocamız ve hastaneden binlerce kez razı olsun.' ifadelerini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Şenköylü ise skolyozun çok büyük bir problem olduğunu vurguladı.

Doktor olarak bu hastalıkla sıkça karşılaştıklarını belirten Demirkan, şunları kaydetti:

'Hasret'in rahatsızlığı doğuştan ortaya çıkan bir şey. Aslında tedavi seçeneği olarak doğuştan skolyozlarda çok farklı şeyler yapabiliyoruz. Dışarıdan uzatılabilen mıknatıslı çubuk uygulamaları gibi. Ama Hasret'te eğrilik tam sırt bölgesinin üst kısmındaydı ve biz sağlığına kavuşabilmesi için omurgasını kırmak durumunda kaldık. Bu bizim yaptığımız en büyük ameliyatlardandır. Çok mutluyuz ki ameliyatı çok iyi geçti.

Skolyoz dediğimiz problem özellikle sırt bölgesini içeriyorsa, akciğer ve kalbin bulunduğu kesimdir, burada akciğerlerin bulunduğu göğüs kafesinin hacmini daraltıyor ve bu ilerleyici olursa tabii ki ileride akciğer hastalıklarına, kalple ilgili ya da başka iç organlarla ilgili problemlere yol açıyor. Bu da tabii ki çocuğun yaşamının kısalması ile sonuçlanıyor.'

Kaynak: AA