Kocaeli'de Kültür Sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 15 Şubat tarihlerinde 4 oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, şubat ayının ilk haftasında 4 oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Erdem Irmak'ın hem yazıp hem de yönettiği 'Beyaz Tay', Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Oda Tiyatrosu'nda 1 Şubat Çarşamba günü saat 11.00'de çocuk seyircisiyle buluşacak.

Oyunda diğer atlarda olmayan bazı özelliklere sahip Beyaz Tay'ın yaşamı ve bilinç serüveni konu ediliyor.

- 'Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları'

David Tri̇stram'ın yazdığı, çevirmenliğini Sinan Gürtunca'nın yaptığı 'Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları' oyunu, SDKM Oda Tiyatrosu'nda 1 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacak.

Yönetmenliğini Eylem Tanrıver'in yaptığı oyun, birbirlerini severek evlenen Henry ve Alice'in ilişkisini konu ediniyor.

- 'Fareler ve İnsan'

John Stei̇nbeck'in yazdığı, çevirmenliğini Zeynep Avcı'nın üstlendiği 'Fareler ve İnsanlar' oyunu, SDKM Büyük Sahne'de 2 Şubat Perşembe saat 20.00'de, 3 Şubat Cuma günü saat 20.00'de ve 4 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te ve 20.00'de sahnelenecek.

Yönetmenliğini Aydın Sigalı'nın yaptığı oyunda, hayatlarını kazanabilmek için sürekli çiftliklerde çalışan 2 yakın arkadaş olan George ve Lennie'nin yıllardır kurdukları hayale tam ulaşmak üzereyken yaşadıkları olaylar anlatılıyor.

- 'Mahallenin Neşesi'

Taylan Ertuğrul'un yazıp yönettiği 'Mahallenin Neşesi'nde, Işık Öztorun, Pınar Ünsal, Tekin Ezgütekin, Ahsen Gül Ever ve Ufuk Tuncer rol alıyor.

Eserde, iş arayan Hamdi'nin, mahalleye gelen Karagöz-Hacivat gösterisinden etkilenmesi ve İsmail'in fikriyle kapı kapı dolaşarak mani söylemeye, bir taraftan da tef çalarak bahşiş toplamaya karar vermesi konu ediliyor.

Oyun, 5 Şubat saat 14.00'te SDKM Büyük Sahne'de beğeniye sunulacak.

Kaynak: AA