Diyarbakır'da Otobüs Sayısı Arttırıldı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi aldığı yeni araçlarla birlikte otobüs sayısını arttırdı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, KHK kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın talimatıyla vatandaşların hastanelere hızlı yetişmesi için Dağkapı-Araştırma Hastanesi arasında direk bir hat açılarak seferlere başlandığını duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, satın aldığı 10 adet doğal gazlı otobüsten B3 ve B8 Talaytepe, Ziraat Fakültesi, AZ 500 Evler-Ziraat Fakültesi, CE4 Memur Sen TOKİ-Ziraat Fakültesi, E1 Otogar-Araştırma Hastanesi, E8 (2 adet) Araştırma Hastanesi,Ziraat Fakültesi, E9 500 Evler-Araştırma Hastanesi, F2 Ziraat Fakültesi, Toplu Konut (Seyrantepe), P1 Pirinçlik Köyü, Feritköşk, C2 Yeni Havaalanı, Ziraat Fakültesi güzergahlarında vatandaşlara hizmet veriyor.

Araştırma Hastanesi ile Dağkapı ve Ofis bölgesi arasında engelli, yaşlı, çocuklu ve bütün dezavantajlı grupların erişimi sağlanacağı ve vatandaşların TE hattından karşılıkla olarak 50 dakika sefer aralığı ile toplu taşıma hizmetinden yararlanacakları bildirildi.

Mart ayından sonra araç filosuna eklenecek yeni araçlar sayesinde Memur Sen TOKİ-Üniversite hattına iki araç ilavesi yapılacağı aktarıldı.

Kaynak: AA