TGDF Başkanı Kopuz Açıklaması

'İnsanımız ne yediğini, içtiğini bilmeli. Bunun için de gıda etiketlerini dikkatle incelemelidir. Unutmayalım ki, güvenli gıda tüketmenin yolu bilinçli tüketici olmaktan geçiyor'

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, insanların ne yediğini, içtiğini bilmesi, bunun için de gıda etiketlerini dikkatle incelemesi gerektiğini belirterek, güvenli gıda tüketmenin yolunun bilinçli tüketici olmaktan geçtiğini bildirdi.

Kopuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda etiketleme ile beslenme ve sağlık beyanları konusundaki yeni yönetmeliklerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, güvenli gıda tüketiminin gıda etiketlerini okuyan bilinçli tüketiciler sayesinde mümkün olacağını vurguladı.

TGDF olarak yıllardır, insan sağlığının korunması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimine tabi olarak, onaylı ve kayıtlı işletmeler tarafından üretilen, ambalajlı, kaliteli gıdaların tüketilmesini önerdiklerini ifade eden Kopuz, şunları kaydetti:

'Ambalajların üzerinde bulunan etiketler, en başta raflarda satışa sunulan gıdaların bakanlıktan onaylı ve kayıtlı işletmeler tarafından üretildiğini gösterir. Bu bize o gıdanın, ulusal ve ulusal standartlarda, hijyen kuralları gözetilerek, bakanlığın her türlü denetimine açık olarak üretildiğini gösterir.Diğer yandan bugün tüketiciler, giderek yükselen sağlıklı beslenme trendinin etkisiyle artık gıdaların içeriğini bilmek, ihtiyaçlarına uygun gıdaları tüketmek istiyorlar. Bu çok doğru ve yerinde bir hassasiyettir.

Gıda etiketleri ne yediğini, içtiğini bilmek isteyen tüketiciler için en iyi kılavuzdur. Gıda alışverişimizi yaparken biraz zaman ayırıp, gıda ambalajlarındaki etiketleri okumayı bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Böylece o gıdanın hangi işletmede üretildiğini, içeriğindeki besin ögelerini, tükettiğimizde alacağımız enerjiyi öğrenir, son tüketim tarihini kontrol edebiliriz.'

Gıda etiketleme ile beslenme ve sağlık beyanları konusundaki çalışmalara aktif olarak katıldıklarını ve Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeleri desteklediklerini belirten Kopuz, 'İnsanımız ne yediğini, içtiğini bilmeli. Bunun için de gıda etiketlerini dikkatle incelemelidir. Unutmayalım ki, güvenli gıda tüketmenin yolu bilinçli tüketici olmaktan geçiyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA