Kaymakam Pamuk'a Ziyaret

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk'u ziyaret etti.

Pamuk, ziyarette yaptığı konuşmada, Erdemli Atış Poligonunun ilçede bulunmasının büyük kazanç olduğunu söyledi.

Poligonun milli takıma yeni sporcular yetiştirmesinde önemli görevler üstleneceğini ifade eden Pamuk, şöyle konuştu:

'Bu tesisin, ilçenin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanınmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bu tesis Balkanlarda, Orta Doğuda ve Avrupa'nın birçok ülkesinde yok. Böylesine güzel tesisten tüm insanlarımızın istifade etmesini sağlamak ve ilçemizden de Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkartmamız gerekir. Kamuoyunda elit kesim sporu olarak lanse edilse de atıcılık sporu ata sporumuzdur bu sporun hızla geliştirilmesi ve daha fazla milli sporcular yetiştirilmesi gerekir.'

Arman da Akdeniz Oyunları kapsamında ilçeye kazandırılan Erdemli Atış Poligonunda 2018 yılından itibaren en az 12 ülkenin katıldığı uluslararası şampiyonayı ilçeye almak istediklerini ve bunu da geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Uluslararası müsabakada ilk yıllarda katılımın az olabileceğini ancak ileri ki yıllarda artacağını aktaran Arman,'Kuzey ülkeleri iklim şartları nedeniyle nisan ayı sonuna kadar özellikle açık alanda yapılan Trap Skeet dallarında atış yapamazken bizler burada Aralık-Ocak aylarında çok rahat antrenmanlarımızı yapıp yarışmalar yapabiliyoruz. Bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Arman günün anısına Kaymakam Pamuk'a atıcılığı simgeleyen plaket takdim ederek, Erdemli Atış Poligonunda gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasını izlemeye davet etti.

Kaynak: AA