Gümüşhane'de Arıcılık Kursu

Gümüşhane’de düzenlenen arıcılık kursu başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan ve 80 saat sürecek olan kursta katılımcılara, teorik ve uygulamalı olarak arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi gibi konularda eğitim verilecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı yazılı açıklamada, arıcılığın ülke ve Gümüşhane tarımı için önemli olduğunu ifade etti.

Kursla birlikte 55 kişinin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını vurgulayan Birşen, şehirdeki arıcılık potansiyelini üretime dönüştürmek ve insanları iş sahibi yapmak için meslek edindirme kurslarının da bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.

Birşen, arıcılığın toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretim olduğuna işaret ederek, 'Düzenlenen kurs sayesinde kursiyerlere 3 hafta süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlanacak. Nitelikli arıcılar yanında bundan böyle organik bal üretimine de katkı sağlanmış olunacaktır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA