Cezaevi Firarisi Hırsız Çaldığı Araçla Yakalandı

İzmir'de hırsızlık için girdiği villadan çok sayıda elektronik eşya ve paranın yanı sıra ev sahibinin jipini de çalan cezaevi firarisi, Muğla'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir'in Narlıdere ilçesinde 2 lüks villayı soyarak çok sayıda elektronik eşya ve para çalan kişi, villa sahibinin jipini de çalarak kaçtı.

Muğla-Aydın karayolu girişindeki MOBESE görüntülerine çalıntı aracın sisteme düşmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Kentteki MOBESE kayıtlarını incelemeye alan ekipler aracın adliye önünde park halinde olduğunu belirleyerek takip başlattı.

Ekipler, bölgedeki ara sokak ve mahallede yaptıkları araştırmalarda hırsızın Emirbeyazıt Mahallesi Stadyum sokakta gördü.

Polisi görünce kaçmaya başlayan hırsız, yaşanan kovalamaca sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın, emniyette yapılan incelemesinde İzmir'deki hırsızlık olayını gerçekleştirilen ve cezaevi firarisi Vedat K. olduğunu belirledi.

Uyuşturucu ve çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası olduğunu belirlenen Vedat K. işlemlerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

Çalıntı araç Muğla'ya gelen sahibine teslim edildi.

Kaynak: AA