Yunanistan'dan Darbecilerin Türkiye'ye İadesine Ret

Yunanistan’da mahkeme, darbe girişiminin ardından ülkeye kaçarak iltica talebinde bulunan 8 darbecinin Türkiye’ye iade edilmesini reddederken, darbecilerin Yunanistan’da kalmalarını ve salıverilmelerine karar verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan ve iltica talebinde bulunan 8 darbeci subay bugün bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı. İkişer ikişer 5 hakim karşısına çıkarılan darbecilerin Türkiye’ye iadesi reddedildi. Hakimlerin, darbecilerin Türkiye’de kötü muamele görebilecekleri ve insan haklarının diğer tüm haklardan üstün olduğu gerekçesiyle bu yönde karar verdikleri bildirildi.

Yunan hakimler, darbecilerin Yunanistan’da kalmalarını ve salıverilmelerine karar verdi. Mahkeme kararına göre, darbeciler gelecek günlerde serbest dolaşabilecek. Ancak, darbecilerin siyasi iltica talepleri görüşülene kadar tutuklu kalabilecekleri ifade edildi.

İadesi reddedilen darbeciler arasında 4 yüzbaşı, 2 binbaşı 2 başçavuş bulunuyor. Darbecilerin isimleri şöyle: Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Bilal Kurugül, Uğur Uçan, Ahmet Güzel, Süleyman Özkaynakçı, Gencay Büyük, Mesut Fırat.
Kaynak: İHA