Vali Yılmaz Kayak Merkezini İnceledi

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri ile Salda Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Salda Kayak Merkezi'ni ziyaret eden Vali Yılmaz, bölgeye gelen ziyaretçilerle bir süre sohbet etti.

Vali Yılmaz, ailelerden Salda Kayak Merkezi'nin tanıtımı için sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak destek vermelerini istedi.

Kendisi de bir süre kayak yapan Vali Yılmaz, konaklama alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, Yeşilova Belediyesinin talep etmesi halinde, bungalov evler için yer tahsisi yapılabileceğini belirtti.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Salda Kayak Merkezi'nin yarıyıl tatili nedeniyle oldukça ilgi gördüğünü ve mevcut tesisin yoğunluk nedeniyle yetersiz kalmaya başladığını söyledi.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Burada tek eksiğimiz konaklamayla ilgili. Konaklama konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde bitirmeyi planlamıştık ama karın erken gelmesiyle gecikme oldu. Bungalov ev türü konaklama tesisleri de planlamamız içerisine dahil ettik. İnşallah belediyemizle beraber bu bölgede yeni tesisler, özellikle dışarıdan gelen misafirlerimizin konaklayabileceği tesisleri yapmaya başlayacağız.'

Kayak pistinin yaklaşık 1 kilometre uzunluğa yaklaştığını dile getiren Yılmaz, toz şeklindeki kara sahip kayak merkezinin, yeşilliği ve Salda Gölü'nün manzarasıyla değerlendirebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA